Spirálstabilizáció

A Spirálstabilizáció az egészséges gerinc érdekében kidolgozott torna, amelyet gumikötéllel végzünk, hatékonyan segít a nyak-, hát-, derékfájás megszűntetésében, a gerincsérv megelőzésében, a gerincferdülés javításában.

Az egész testünkön végighúzódó spirális izomrendszer megerősítése tehermentesíti a gerinc melletti, függőleges irányban futó izmokat, helyes pozícióba állítja és stabilizálja a gerincet.

Nyújtás blokkon

A sok ülésben bizonyos izmok túlzottan megfeszülnek, a képernyő előtti huzamosabb tartózkodás a gerinc nyaki szakaszának természetes görbületét megváltoztatja, a mozgásszegény életmód miatt a gerinc stabilitásáért felelős izmok ellanyhulnak. Először derék-, nyak-, hátfájás jelentkezik, majd a porckorongra nehezedő fokozatos nyomás hatására gerincsérv is kialakulhat, aminek jellemző tünetei a végtagokba kisugárzó fájdalom, különböző becsípődések, a mindennapi életet megnehezítő hasító fájdalmak.

Forrás: spiralstabilization.com

A spirális izomrendszer felépítése során a gerinc melletti izmokat és magát a gerincet nyújtjuk, megerősítjük a nem használt stabilizáló izomláncokat, életre keltjük azokat. A speciálisan erre kidolgozott gyakorlatok hatására a porckorong terhelése lecsökken, megelőzhetjük vagy visszafordíthatjuk a porckorong kötőszöveti felszínének előboltosulását, ami a legtöbb fájdalmat okozza.

Forrás: spiralstabilization.com

Megtanuljuk, hogyan kell a gyakorlatok végzésén kívül, a napi tevékenység során bekapcsolni a spirális izmokat, levenni a terhelést a gerincről. Megtapasztaljuk, hogy a helyes üléssel, állással, járással kiterjesztjük a gyakorlás idejét és hatását. A helyesen kivitelezett gyaloglás, futás és az összes többi napi tevékenység segíthet a gerinc regenerálódásában. A 12 alapgyakorlatból álló és mindenki által megtanulható módszert Dr. Richard Smisek prágai neurológus dolgozta ki és fejlesztette 30 éven keresztül (www.spiralstabilization.com). Rengeteg klinikai esetet dokumentáltak főleg gerincsérv, gerincferdülés, csigolyaelcsúszás témakörében, amiben gyógyulást értek el műtét nélkül. A spirálstabilizációval a gerincbetegségek terápiáján kívül sportolók regenerálásában, felkészítésében, gyermekek tartásjavításában, féloldalas munkát végzők kiegyensúlyozásában tudunk elérni jelentős eredményeket.