Rólam

Minden ember számára létfontosságú, hogy a káros hatásokat mellőzze és minél több jóval vegye körül magát. Sajnos ez egy ideális állapot marad sokunk számára, a városi életmód, a rengeteg ülés, a káros munkavégzés, a rossz levegő, a mozgástartományunk beszűkülése, a nem minőségi táplálkozás, a stressz le nem vezetése ahhoz vezet, hogy nem érezzük jól magunkat. A rossz tényezők kiiktatása nem mindig lehetséges, ezért nem marad más hátra, mint a kiegyensúlyozás. De lehet-e egy egész hetes irodai munkát egy edzéssel egyensúlyban tartani? Elegendő-e este az egész nap szomjazó testünket folyadékkal feltölteni? Be tudjuk-e pótolni a strandon a napfényhiányt, amitől egész évben szenved a szervezetünk? Az egészség ott kezdődik, ha a regeneráció mértéke eléri a káros hatás mennyiségét. Ha ugyanannyi időt szeretnénk fordítani a feltöltődésre, mint amennyi rossz ér minket, akkor rájövünk, hogy esélytelen versenyfutásba kezdtünk.

A spirálstabilizációt azért tartom nagyszerű módszernek, mert a gyakorlásra fordított idő megsokszorozódik. Nem csak a torna alatt kompenzáljuk az egész napos ülés okozta feszültséget, hanem kiterjesztjük a regenerálódást a helyes testtartásban végzett gyaloglás idejére, a már nem féloldalasan végzett házimunkára, a tudatosan megválasztott hobbitevékenységre.

28 évig irodai munkát végeztem, a sok ülést azzal próbáltam ellensúlyozni, hogy napi 30 km-t kerékpároztam, hetente jógáztam, de az időnkénti erősebb derék- és nyakfájástól nem tudtam megszabadulni. Azt gondoltam, ez az életmódunkkal együtt jár. Néhány éve megismerkedtem a spirálstabilizációval, azóta rendszeresen tornázom, így már nem jelent problémát, ha sokat kell állni, ülni, kertészkedni, gyalogolni, sőt, a különböző mozgások több örömet okoznak. Nagyon inspirál, amikor átadhatom másoknak is ezt a nagyszerű módszert és látom másokon ugyanazokat az eredményeket.

Sport oklevél
certificate
Spirális izomláncok képzés
RTG, MRI CT diagnosztika